Transformers: Dark of the Moon

Yiğenimle birlikte gittim. Belki de yiğenim kadar zevk aldım. Her zaman derim, görsel efektleri olan film sinemada izlenmeli...
Film Amerika'nın aya gidişinin arkasındaki nedeni temel alıyor... :)
Tabi ki Amerikan empozesi ile yüksek adrenalini içeren görsel destekli bir film.
Ama yine de keyifle izleniyor.
Hele de yıllar sonra Ankara'da sinemaya gitmek bir yana çocukluğumun nice filmini izlediğim Metropol'de bunu tekrarlamış olmak ayrıca keyifliydi.

Soloist

İlginç kurgusuyla dikkat çeken bir film. İlk yarım saati sıkılmadan izleme konusunda sabırlı davranırsanız severek izleyebilirsiniz.
Film bir müzik dehasının yaşamını konu alıyor. Şizofrenisi nedeniyle müzikal kariyerini genç yaşta sonlandıran ve los angeles ta evsiz olarak yaşayan iki telli kemanıyla sokaklarda insanları büyüleyen bir Çellist'in dramatik öyküsü...

Rise of the Planet of the Apes

Açıkçası beklediğim kadar iyi çıkmadığını söyleyebilirim. Özellikle görsel efekt uzmanları maymunları yaratmakta çok başarılı değiller; ancak maymunların jest ve mimikleri ile karaktere uygun beden dillerinin kullanımı muhteşem...
Film hepimizin bildiği (!) maymunlar cehennemi adlı bilim kurgunun çıkış noktasını anlatıyor. Maymunlar nasıl dünyaya egemen oldular? Charlton Heston'ın orjinal filmini ve yeni versiyon maymunlar cehennemini de beraberinde izlemiş olmanız önerilir.

Kıyıköy

Efendim bu hafta sonu eşimle birlikte bir kaçamak yapalım istedik ve kendimizi İğneada planı yaparken Kıyıköy yolculuğunda bulduk :)
Kıyıköy, Kırklareli'ne bağlı küçük bir balıkçı köyü köyün temel geçim kaynağı da balıkçılık haliyle...
Şirin, kendi halinde bir köy, şehrin kalabalığından ve tantanasından uzakta, sakince (gerçekten sakince) kafa dinlenebilecek bir yer burası.
Balıkçılık dedik ya, günlük balık yeme fırsatı bulacağınız bir çok restoran var ama ben fener restoranı öneririm muazzam manzarası var terasta. Bölgede en çok yakalanan palamutun da lezzetlisini yiyebilirsiniz.
Konaklama konusunda ise fazla seçenek yok birkaç pansiyon (köy pansiyonu olacağını unutup beklentinizi yükseltmeyin :)) ve iki çadır alanı. Eğer biraz daha deli takılacağım derseniz bunların hiçbirine takılmadan bizim gibi ıssız bir plaja tek başınıza çadır kurabilirsiniz. :)
Denizi güzel ve az dalgalı, yosun ise yok denecek kadar. Hafif tuzlu bir Karadeniz suyu... Kumsalların ise tamamı kumluk, duşunuz ise yanı başınızdan akan ve denize dökülen dereler.

Duş ve tuvalet konusu sizin için sıkıntı ise restoranları ve çeşmeleri iyi değerlendirmenizi öneririm :)

Ulaşıma gelince İstanbul'dan Edirne otoyolunda gidip Hadımköy gişelerden çıktıktan sonra Çerkezköy çıkışından otobandan ayrılın. Daha sonra Saray yönünü takip edin kasaba içlerinde Kıyı köy tabelaları size yardımcı olacaktır.

Tekrar belirteyim, kamp malzemeleriniz varsa kafa dinleyebileceğiniz en iyi kısa tatillerden birini yapabilirsiniz.

Unknown

Süper bir film.
Senaryo dediğin böyle olur. Zaten başarılı bir aktör Liam Neeson yine oyunculuğu konuşturuyor.
Tek kişilik denebilecek bir oyuncu kadrosundan senaryonun da kaliteli olması sonucunda ilgiyle izlenen bir film çıkmış ortaya...
Bir kaza sonrasında tüm hayatını kaybedebn bir biyo teknoloji profesörünün ilginç öyküsü...

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1401152/

Fools Gold

Baba oyuncuları olsa da, çekici ve eğlenceli konusu olsa da sıkıcı bir film
Temposuna rağmen insan ben niye izliyorum bu filmi diyor :(

Son Kodachrome Filmi

Steve McCurry nin yeni sergisi İstanbul Modern'de sergileniyor. Gittim, gördüm, tavsiye ediyorum. Üstelik perşembe günleri ücretsiz gezilebilir.

Sergi hakkında :
3 Ağustos 2011 - 4 Eylül 2011

İstanbul Modern, Steve McCurry’nin “Son Kodachrome Filmi” başlıklı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Magnum Fotoğraf Ajansı ve National Geographic dergisinin fotoğrafçısı Steve McCurry’nin son Kodachrome filmiyle çektiği fotoğraflar, 3 Ağustos- 4 Eylül 2011 tarihleri arasında dünyada ilk kez sergilenecek. Engin Özendes’in küratörlüğünü yaptığı serginin sponsoru Zaman.
Gelişen teknoloji ve dijital fotoğraf makinelerinin yaygınlaşmasıyla birlikte özellikle basın fotoğrafçılarının gözdesi olan Kodachrome’un üretimi 2009 yılında durduruldu. 1935’te üretimine başlanan, görüntü teknolojisinde “ikon” olarak nitelendirilen Kodachrome, 73 yıllık tarihinde amatör ve profesyonel fotoğrafçıların en çok tercih ettiği filmlerden oldu. 1960’lı yılların sonu ile 70’lerde efsaneleşen film için, 1973 yılında ünlü sanatçı Paul Simon bir şarkı yaptı.

Fotoğraf kariyerinin başından itibaren Kodachrome kullanarak, unutulmaz kareler çektiğini belirten Steve McCurry, Rochester, New York’taki üretim bandından çıkacak en son Kodachrome filminin kendisine verilmesi için Kodak’la görüştü. Şirket, hemen kabul edince, Steve McCurry, 30 yıldır kullandığı bu filmin son 36 karesiyle farklı ülkelerdeki kentleri ve kişileri çekerek, bir dönemin kapanışına tanıklık etti.

Ünlü oyuncu Robert de Niro ile başlayan “Son Kodachrome Filmi” başlıklı sergide Hintli aktör, yönetmen, yapımcı Aamir Khan, Hintli yazar ve aktrist Shenaz, Hintli aktrist ve yönetmen Nandita Nas, Hint sinemasının ünlü oyuncu ve yönetmenlerinden Amitabh Bachchan, Elizabeth filminin yönetmeni Shekhar Kapur, Magnum fotoğrafçısı Elliott Erwitt, “İstanbul’un Gözü” Ara Güler’in yanı sıra Rajastan’daki Rabari kabilesinden etkileyici portreler bulunuyor.

Sergide ayrıca National Geographic kanalının bu son filmin çekim sürecini izleyerek yaptığı belgesel ve Steve McCurry’nin fotoğraf serüvenini aktaran slayt gösterisi sunulacak.

RV

Robin Williamsı her ne kadar seviyor da olsam kabul etmem gerekiyor ki çok fazla kendini tekrar ediyor.
Yine ezik ama duygusal rolünü oynuyor. Bu filmde ailesi ile işini birlikte başarmaya çalışan bu esnadada başına komik olaylar gelen kişiyi canlandıryor.

Felon

Yine oldukça başarılı bir hapishane filmi :)
Evine giren hırsızı kazara öldüren bir adamın hapishane duvarlarında nasıl insanlıktan uzaklaştığını anlatan; ancak bunu yaparken dostluğu ve hayatı felsefi olarak sorgulayan başarılı bir film.
Her iki başrol oyuncusu da birbirinden iyi...

The Social Network

Etkilenmedim desem yalan olur. Günümüz teknolojisi ve siber dünya ile haşır neşir kişilerin ilgisini çekmiş olduğundan eminim.
Facebook 'un kuruluşunu, kurucusu Mark Zemerick'in penceresinden anlatan bir yapım.
Oldukça ilginç ve etkileyici.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1285016/

Take Me Home Tonight

Eğer 80 kuşağı bir gençseniz müziklerini ah ah diyerek dinleyeceğiniz eğlenceli bir film.
Yıllar sonra kolejde aşık olduğu ulaşılmaz kızla karşılaşan basit kasiyerin hikayesi, konu klişe ama dediğim gibi 80 kuşağı gibi izlerseniz keyif alacaksınız :)

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0810922/

Definitely, Maybe

Keyifli bir romantik komedi. Boşanan bir baba, annesi ve babasının neden boşandığını merak eden bir çocuk, bir türlü kavuşamayan kalpler... Türk filmlerini aratmayan bir içerik oldukça başarılı bir anlatımla sunuluyor.

25 Hours

Değişik anlatımıyla etkili bir film.
Edward Norton oldukça başarılı oyunculuk sergiliyor, tabiii diğer oyuncular da hiç azımsanmayacak kadar kaliteli ve başarılı.
Film Uyuşturucu satıcılığı nedeniyle hapis cezasına çarptırılan bir suçlunun teslim olmadan önceki son 25 saatini konu alıyor. Dostlukları, sevgilisi, ailesi ile vedalaşmasının içerisine bir de gerçek ve iyi kalpli dünyasına vedalaşmasını da katıyor.
Bağlantılar ve anlatım son derece etkileyici, film aynı zamanda müzikleri ile de güçlü.