Eyvah Eyvah 2

Serinin ikinci filmi bence ilkinin yanında biraz sönük kalıyor. Neticede ilk filmde şive ve senaryonun getirdiği komik unsurlar ikincide bir tekrara neden oluyor...
Neyse neticede Recep İvedik gibi kalitesiz değil.

Green Lantern

Çizgüromandan uyarlama bir film. Çok klasik bir kompozisyon, süper kahraman dünyayı ve evreni kurtarıyor... Ama işin güzel tarafı 3D olarak evde izlemekti :P

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1133985/

Rembrandt ve Çağdaşları

Taktım kızımı koluma, babalar gününde baba-kız Rembrandt ve çağdaşları sergisine gittik. Pek keyifliydi. Gerçekten etkileyici bir sergi olmuş. Rembrandt ve onun döneminde yaşamış avrupalı realist ressamların fırçalarından çıkan fotoğraf gibi resimler insanı çok etkiliyor.
Dosya:The Nightwatch by Rembrandt.jpg

Madagaskar 3

Kızımla ikinci sinema deneyimimiz. Onun heyecanı ve aldığı keyfi izliyorum. Gerçekten muhteşem. Vakti zamanında babam beni Ankara da Arı Sinemasına götürdüğünde (şimdiki TRT Korkut stüdyoları) o da beni izlediğini anlatırdı. Şimdilerde anlıyorum en tatlı filmin ne olduğunu :)
Ailecek izlenen her film en güzel film olduğuna göre sanırım bu da güzel bir filmdi. :)
İşin şakası bence Madagaskar serisinin en güzeli 1. si olsa da bu da 2. olurdu.

Sanctum

Şu sıralar bir tuhaftır ki arka arkaya daral veren filmler izliyorum :) Önce tabutla başladık. Şimdi de mağara...
Neyse James Cameron imzalı film Papua Yeni Gine de keşfedilmemiş ormanların içinde kalan büyük bir mağara sistemini inceleyen bilim adamlarının gerilimli hikayesini konu alıyor.
Bütün film mağara ortamında gerilimli biçimde geçiyor. Çatışmalar, gruptan kopmalar, ölümler, boğulmalar vb....
Gerilmek isteyene...

Kutsal Yer   Sanctum 2011 (Türkçe Dublaj) MP4


Buried

Ryan Reynolds harika,
Tek kişilik muhteşem bir oyunculuk, başarılı bir senaryo, usta bir yönetmenlik. IMDB de 7,1 puana ulaşmaya yetmiş.
Düşünün ki gözünüzü açıyorsunuz ve bir tabuttasınız. Ne yapardınız? Gerçekten içinize daral getirecek bir film. Ama 1,5 saat boyunca izlemekten kendinizi alıkoyamıyorsunuz.
Tavsiye olunur.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1462758/
Fragman: http://www.imdb.com/rg/s/4/title/tt1462758/#lb-vi1000212761

İki Dil Bir Bavul

Türk Milli Eğitimine eleştirel bir bakış. Oldukça tarafsız gözle hazırlanmış, belgesel niteliğinde bir film. Çeşitli ödüller kazanmış olan filmde yeni mezun bir öğretmenin ilk görev yeri olan bir köy okulunda yaşadıkları anlatılıyor. Gerçek bir Türkiye manzarasını tüm çıplaklığı ile gözler önüne seren bir yapım. İzlerken insan sık sık oflayıp pofluyor, içi sıkılıyor. "Neden böyle?, neden başaramıyoruz? diye sormadan edemiyor insan kendine... Zılkif'e ne yapmalıyım diyorsunuz!
Tavsiye olunur.


Karadedeler Olayı

Film Türk korku sineması türünde farklı bir deneme. Ancak dediğim gibi Türk sineması için yeni. Blair Witch, Paranormal Activity vb. filmler arasında son derece amatör kalan bir yapım. Karadedeler isimli paranormal bir olayı araştıran genç bir gazetecinin hikayesini konu alıyor.
Kişisel görüşüm zaman kaybı.
karadedeler olayı

Beykoz Korusu

Beykoz Korusu, adından da anlaşılacağı gibi Beykoz ilçe sınırları içerisinde kalan oldukça büyük bir koruluk. Mangal yakmanın yasak olduğu mesire yerinde, çok fazla ayıda piknik masası yok. Aslında mesire yerlerinde olan klasik pek çok şey yok. (tabii Türk usulü :( piknikçiler dışında )

Tarz itibariyle Fethi Paşa Korusunu yansıtan alan, aynı zamanda Beykoz Belediyesi Sosyal Tesislerini de içinde bulunduruyor.

Özellik le gidilmesi gereken bir yer olmasa da ailecek yolunuz düşerse uğramanın keyifli olabileceği bir yeşil alan. Aslına bakarsanız İstanbulda en çok ihtiyaç duyulan şey olduğuna göre bazen yoldan çıkmakta da fayda var :)


Defne'nin Klasik Müzik Sevgisi

Bu kitaplar CD'leri olan okuma kitapları. Müziklerini çok beğeniyorum. Boş vakitlerimde dinliyorum. Cdlerini evde de arabada da dinliyorum. Resimlerini çok seviyorum. Şarkılarını ve öyküsünü dinlerken ben de kitaptaki resimlere bakarak hayal ediyorum.
Bazen defalarca dinliyorum. Her anne ve babaya çocuklarına almasını tavsiye ediyorum.
Caykovski Sihirli Odev CD Hediyeli 6 - 11 Yas Mozart Classical Music Tales 2 Anton s Big Secret
Bach Satoda 3 Saat CD Hediyeli 6-11 Yas Vivaldi Cobanin Mevsim Yolculugu CD Hediyeli 6-11 YasBeethoven Duygu Makinesi CD Hediyeli 6-11 Yas

Girdi tamamen DEFNE KOÇYİĞİT'in görüşlerinden yazılmıştır.