Haybeden Gerçeküstü Aşk

Kadın-Erkek ve bitmeyen mücadele...
Cinsler arasındaki çatışma ve çekişmeleri alaylı bir üslupla sunan bir tiyatro. Her iki oyuncu da oldukça başarılı bir performans gösteriyorlar.
Sıklıkla gülecek, gülerken bir an durup "ya ben bunu bir yerde yaşamıştım???" diyeceksiniz :)

Ulak

Toplumun çeşitli kesimlerindeki çeşitli karakterleri, masalsı bir anlatımla sunan senaryosu ile ulak emsallerinden oldukça farklı. Küçük bir köyde yaşayan insanların günahlarını ve sevaplarını ironik biçimde anlatıyor. Tekindor ise yine oyunculuğunun doruğunda.

Chronicle

İlginç bir film aslında. 3 lise öğrencisi gencin bir sebeple süper telekinestetik güçler kazanmasının ardından gelişen olayları konu alıyor. Kamera kullanımı ise filme ilginç bir hava katmış. Amatör kamera çekimlerinin derlemesi biçiminde kaydedilmiş bir film.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1706593/

The Killing Floor

Filmin yarısından sonra sonunu tahmin etmekte zorlanmıyorsunuz... 90lar tarzı bir gerilim filmi.
Basit senaryo, etkili anlatım, çarpıcı son :)
Zengin bir yayınevi sahibinin adım adım kendi sonuna yol almasını konu alıyor.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0756672/

Monsters

Bir işe yaramaz....

Pandorum

Gelecekte dünya kaynakları tükenmiş ve hayat son bulmak üzeredir. Bilim adamları dünya benzeri bir gezegen bulur ve koloni oluşturmak üzere insanları bir uzay gemisi ile yola çıkartırlar. Yolculuk bir kabusa dönüşür. Uyuyan kolonide evrim süreci hızlanır garip yaratıklar ortaya çıkar... vb. vb......
Kısacası bildik bir senaryo ama kötü bir film olduğunu söyleyemem.

Super 8

Bir diğer klişe...
JJ Abrahms ve Spielberg imzası taşımasa izlenmez bile. Tabii bu kişisel görüşüm. Zira IMDB de 7,2 puan almış bile :) 1970 lerde küçük bir Amerikan kasabasında geçen film, askeriye ve uzaylı yabancı arasındaki hikayeyi konu alıyor. Tabii işin içine kasabanın çocukları da karışıyor.
Neticede izlencelik dediğimiz türde ama ötesini beklemeyin.

The Thing

ŞEY :)
Eveeettt çok klişe bir konu olmasına karşın başarılı bir biçimde ele alınmış. Gerilimi yüksek ve kendini izleten bir film.
Hiç tanınmış bir oyuncusu olmamasına karşın yine de izlenir. Özellikle Stephen King vb. seven kişilere şiddetle önerilir... :)

The Avengers

Önce Hulk geldi sonra Captain America ardından da Hulk... Eeee önceden de Demir Adam gelmişti. Bunların hepsini bir araya getir dünya dışı varlıklarla savaşta da aynı tarafa koy al sana Avengers. :)

Kötü bir film olduğunu söyleyemem. Ama Hulk'un tanrının birini tepeleyişine gül gül öldüm :)

Race to Witch Mountain

Pazar sabahı filmi kıvamında bir çocuk bilimkurgu filmi.
Dünyaya düşen ve asıl dertleri kendi dünyalarını kurtarmak olan 2 uzaylı çocuğun öyküsünü konu alıyor.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1075417/

Stealing Beauty

Beni boğacak derecede durağan ve dramatik bir filmdi. Ama mekanlara bir diyeceğim yok. İnsanın çiftlik sahibi olası geliyor. :)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0117737/

İkinci Kalkan Vakası :)

İkinci Kalkan Vakası bundan yaklaşık 1 ay önce yaşandı. Güzdüzü ayrı güzel gecesi ayrı güzel olan bu küçük tatil beldesine ikinci yolculuğumuz oldu. Eski Foça'dan sonra en çok beğendiğim yer diyebilirim. Tabi sahip olduğu olanaklar olarak ele aldığımızda daha uygun bir turistik yer. Ayrıca Türklere ve daha düşük bütçelere uygun yeme içme mekanlarında da bir artış olmuş.
Bu sene konakladığımız yer Sevgi Hotel oldu. Denize yürüyerek 10 dk da ulaşabildiğiniz bir yer bir 3 yetişkin biz çocuk oda kahvaltı 120 tl ödedik. Bence temizlik ve konfor açısından oldukça iyiydi. Bilgi için: http://www.sevgihotel.com/ üstelik çokda güzel bir manzaramız vardı.Kalkan'a kadar gidip Kaputaş'a uğramadan olmazdı... Yıllar önce gittiğimize nazaran daha iyi durumda idi Kaputaş. Halen bozulmamış ancak artık bir soyunma kabini ve şemsiye kiralama şansınız var. :)

Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın...

Finike


Güzel yurdumuzun güzide portakal ikonu Finike. Portakalı ile meşhur olmuş Antalya'nın bu kenar ilçesi. Gidilmezse hiçbirşey kaybedilmeyecek bir yer. Ama ben şehir merkezinden bahsediyorum. Tabiri yerinde ise bir sahil kasabasından çok, Anadolu'nun Şereflikoçhisarını deniz kenarına koymuşsunuz gibi bir havası var. :)
Kocaman bir marinası olan Antalyanın dibindeki bu yer nasıl böyle kalabilmiş şaşırdım. Bozulmadan demiyeceğim zira bozulmak bir yana tatil yeri havası yok. Ancaaaaakkkkk.... bu yazdıklarımla çok da örtüşmeyen güzel bir denizi var. Özellikle çocuklu ailelere önerebilirim.
Oldukça sığ, kum bir deniz. Çocuklar kumda oynamaktan çok keyif alır bilirsiniz.
Bölge zaten daha ziyade kamu kurumlarının dinlenme tesisleri ile biliniyor. Biz de Annem sayesinde DSİ kampında kaldık.
Sudan ucuz :) 4 kişi 3 öğün yemek ve konaklama günlük 32 tl :P
Neticede gidilir mi? Gidilir. Yol üstü yapılır mı? Yapılır. Ama heyo ne kadar eğleniyoruz modunda giderseniz oturur ağlarsınız :)

Elveda SSK

Ortaoyuncular yayınlarından çıkan kitap, Ferhan Şensoy'un oyununun ardından kuliste aldığım ve imzalattığım bir kitaptı. Okumaya tatilde fırsat buldum. Ferhan Şensoy'un kendine has üslubunun bir yansıması olan kitap. Kısa cümleler, bolca belden aşağı espri, komik yakıştırmalardan oluşuyor. Konusu ise şirketinin SSK paralarını tatil yaparak ve kızların peşinde koşarak yemeye kalkan bir patronun başından geçen olaylar şeklinde.


International

Clive Owen'ın başrolde oynadığı filmde uluslarası para kartellerinin 3. dünya ülkeleri üzerindeki oyunlarını ve bunları çökertmek isteyen ajanları konu alıyor. Film İstanbulda da geçiyor hatta Haluk Bilginer'in de bir rolü var... Çok çok kaliteli bir film değil ancak kendini izlettirmeyi başarıyor.


IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0963178/