3 Idiots

Bu film için ne yazsam diye düşünüp, teknik bilgileri ile ilgili araştırma yaparken bir de ne göreyim.
Ekşisözlük harika bir yorum yazmış. Ben yazsam aynını yazardım. Aynen alıntılıyorum.

"Hintliler'in ne değişik kafalarda olduklarını bir kez daha gösteren bir Rajkumar Hirani filmi. Hirani, Hint eğitim sistemini Bollywood tarzında sorguluyor. ironik mi desem, değişik mi desem bilemedim. hiçbir şeye gülünmese bile, adamların güldükleri şeylere gülünebilir, eğlenceli Hint dansları da cabası... biraz uzun sürse de eğlenceli bir filmdir.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1187043/
Fragman: http://www.youtube.com/watch?v=xvszmNXdM4w

Yedi Kocalı Hürmüz

Son dönemlerde izlediğim keyifli Türk filmlerinden birisi. :)
Bence Nurgül Yeşilçay ve Güls Birsel oldukça iyi oyunculuklar sergilemişler.
Diğer taraftan film için kurulan platform sahne ve dönem özelliklerini yansıtmak için harcanan emek de ayrıca takdire değer.
Bence izlenmeli.
Teknik bilgisine gelince...
Yedi Kocalı Hürmüz, Türk mizahının önemli isimlerinden Sadık Şendil tarafından yazılmış eserden senaryolaştırılan seyirlik bir oyundur.
Yıllarca tiyatrolarda sahnelenmiş olan oyun, günümüzde de güncellenerek sahnelenmiştir. Devlet TiyatrosuŞehir Tiyatroları'nda ve özel tiyatrolarda gösterime giren oyun, yer yer Moliere komedilerini andırmakta olup, geleneksel ortaoyunu tekniğiyle işlenmiştir. İki perdeden oluşan ve iki saat 45 dakika süren oyun, kişilerin ve olayların gülünç, eğlendirici yönlerini ön plana çıkarır.

Bilgi için http://www.7kocalihurmuz.com/test/

Gertrud-Hermann Hesse

Hermann Hesse'nin okuduğum ilk romanı. Çok fazla etkilendiğimi söyleyemeceğim ama dili etkili kullandığını söyleyebilirim. Gerçi yazarın en önemli kitabı olduğu söylenemez ama tanımak açısından uygun.
Roman Kuhn adındaki bir müzisyenin sanat dünyasındaki ilişkilerini ve aşk hayatını konu alıyor. Genel olarak gençlik ve yaşlılık kavramları üzerinde hayatın anlamını da irdeliyor.

gertrud-hermann-hesse

Bilgi için:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Gertrud
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=72329

Çakıl'ın Renkli Dergisi

Sevgili Defnemizin 1. sınıfta gerçekleştirdiği ilk projenin flash animasyonu :)
İzlemek için tıklayınız.