Hükümet Kadın

İkincisinin gösterime girdiği şu günlerde ilkini izlemek biraz komik kaçtı ama olsun.
Filmi beğenmedim deseeem yalan olur, beğendim deseeeem başkalarına haksızlık olur.
Özetleyeyim; oyunculuklar ve görüntü yönetmenliği açısından bir sıkıntı yok gayet başarılı, ama senaryo yalınlığı ölçüsünde emsali olan filmlerin gerisinde kalmış. Ne güzel yalın işte diyecek oluyorsunuz bu sefer de konu biraz basit kaçıyor.
Ne bileyim bir vizontele, bir ulak, bir iki dil bir bavul gibi konu ve tema açısından benzer olan anlatım tekniği açısından farklı olan filmler içinde elbet bir yer buluyor.
Netice itibariyle izlerseniz fena olmaz izlemezseniz üzülmeyin ;)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2645092/
Fragman: http://www.youtube.com/watch?v=jLbaj1V7Em4

Bergama

Benim bir huyum var, özellikle araba kullanırken yoldan çıkmaya bayılıyorum :)
Bu sene yaz tatilinde güneyden yukarı çıkarken (tavsiye olunur, geze geze güneye inmek yerine geze geze yukarı çıkın.;) ) yine dürttü beni şeytan, allahtan aynı kafada bir eşim ve çocuğum var. Çıktık yoldan, zamanımızı ve yolumuzu uzatma pahasına, bir daha nerede kalkıp geleceğiz düşüncesi ile Bergama'ya çevirdik yolu.
Tabii küçük denilemeyecek kadar büyümüş bir ege kasabası olan Bergama dış kenarındaki yerleşimleri saymazsak ve eskişehir olarak niteleyebileceğimiz merkez mahallelerine yönelirsek, gayet sıcak görünümlü, canlı ve çekici bir yerleşim yeri.
Belli ki halkın önemli kısmını ve turistleri oraya toplayan antik kalıntılar. Zira gözlemlediğim kadarıyla şehrin kendi çekiciliği çok fazla cazip değil. Ama Türkiye'nin en önemli kalıntılarından birisi burada, büyük akrapol ve tiyatro kalıntıları son derece etkileyici.
Kalıntılara ulaşmak için şehrin içinden geçerek dar ve yokuş sokaklardan belediyenin işlettiği teleferiğe gelip yukarıya çıkabilirsiniz. Ya da benim gibi yoldan çıkıp ;) köy yolundan dik yokuşlardan kıvrıla kıvrıla tırmanabilirsiniz arabanızla. Nihayetinde ören yeri otoparkında sizi bir sürpriz karşılıyor bir yan Bergama yerleşim yeri, bir yan antik kalıntılar, bir yan Kestel baraj gölü... Oldukça ilgi çekici.


Her neyse netice olarak yoldan çıkmak her zaman güzel, her zaman heyecan verici. Tavsiye olunur, bir sefer Bergama'ya yoldan çıkın.