Dalyan&İztuzu&Kaunos

Temmuz 2009

Muğla'ya bağlı Dalyan küçük denebilecek bir turistik belde, ancak beldeye bağlı bulunan İztuzu Plajı ve Dalyan coğrafi oluşumu büyük bir turizm potansiyeli oluşturuyor.

Dalyan’ın en önemli özelliği bölgeye adını da vermiş olan coğrafi oluşum. Çok sayıda nehir kolunun, düz ve geniş bir alanda yayılması neticesinde oluşan kısmen bataklıklara neden olan bu bol sazlıklı oluşum doğa severlere küçük motorlu teknelerle gezinti sırasında çok keyif veriyor.

Bir diğer güzellik olan İztuzu plajı ise Türkiye’nin önemli, güzel ve uzun plajlarından birisi. Ayrıca Caretta yumurtlama alanı olduğu için aynı zamanda koruma altında. Dolayısıyla plajda belli bir düzen ve sakinlik söz konusu oluyor. Denizi ise oldukça sığ ve kum.

Dalyan’da size önereceklerimiz ise bir gününüzü Dalyanlarda tekne turuna ayırmanız ve çamur banyosu ile birlikte coğrafyayı tanımanız. Düzenlenen günübirlik tekne turlarının hemen hepsi zaten birkaç saatlerini İztuzu plajında geçirdikleri için iki gezintiyi birleştirmeniz de mümkün. Eğer sadece İztuzu’na gidecekseniz, çarşı içinden kalkan ve çok cüzi paralarla İztuzu plajına giden dolmuş kayıklarda mevcut (zaten plaja gitmenin en kolay yolu dalyanlardan geçtiği için bu yolu kullanmak oldukça keyifli)

Dalyan’ın bir diğer turistik hazinesi ise Kaunos Kral Mezarları, bölge bir dönemin önemli ticaret ve yerleşim yerlerinden biri imiş. Bu nedenle oldukça görkemli bir arkeolojik potansiyeli de beraberinde barındırıyor.

Konaklama:

http://www.hoteldonmez.com - Konaklamak için bölgedeki en eski otellerden biri olan ve fiyat açısından da uygun olan Hotel Dönmez’i önerebilriz. Ama çok kaliteli bir yer beklemeyin. Diğer taraftan kendi restoranında % 10 otel indirimi var.

Unutmayın:

Belediye çay bahçesinde akşam çayı,

Sivrisinek kovucu (malum etraf bataklık ve sazlık)