İnsanı Tazeleyen Saklıkent ve Yakapark

Temmuz 2009

Saklıkent, adından da anlaşılabileceği gibi gizli saklı kalmış bir cennet. Neden cennet derseniz her zaman her yerde bulamayacağınız bir coğrafi oluşum da o yüzden.

Saklıkent aslında çok dik ve yüksek uçurumlardan oluşan dar bir vadi. Vadiyi oluşturan , oyan akarsu kaynağı ise son derece soğuk. Çok sıcak yaz aylarında gitmişseniz su azaldığı için küçük çocuklarla bile gezmeye müsait bir parkuru var. Ancak giriş kısmında yeralan doğal su kaynağını aşana kadar zorlu bir parkur. Biz 34 aylık Defnemizle 2,5 km lik normal parkurun neredeyse 2 km sini tamamlayabildik. Saklıkente giriş ücretli, burada daha uzun konaklamak isteyenlere yönelik olarak Saklıkent Gorge Club (http://www.gorgeclub.com)adında bungalovlar ve çay bahçeleri de bulunuyor.

Yapmadan dönmeyin: Saklıkentin içinden dışına doğru akan soğuk nehirde mutlaka yüzün. (Ben yaptım 1 kulaçla yaklaşık metrelerce yol alabildiğiniz akıntıda, yüzdüğüm en soğuk suydu.)
Unutmayın: Parkuru tamamlamak istiyorsanız mutlaka hafif ve sağlam bir sandalet ya da yüzme (deniz) ayakkabısı edinin. Terlik vb. sakın haaa J Fotoğraf makinası olarak kompakt makine almanızı ve mutlaka yanınızda suya karşı koruma için poşet bulundurmanızı öneririm.
Yakapark’a gelince Tlos Antik kentinin bulunduğu yerde oluşturulan mesire yeri kıvamında bir tesis bolca kaynak suyu ve alabalık çiftlikleri yer alan orman içi dinlenme tesislerinde su o denli soğuk ki 15 dakika havuzda kalabilene yiyecek ve içecek bedava.

Yapmadan dönmeyin: Buz gibi sulara ayaklarınız sokup fotoğraf çektirmeden ve alabalık yemeden dönmeyin. Size öneri Tlos Yakapark Restaurant (http://www.tlosyakapark.com)

Ulaşım: Her iki yere de Fethiye merkez veya Ölüdeniz’den hareket eden günübirlik turlarla gitmenin en ekonomik ve mantıklı hareket olacağını belirtmekte fayda var. Bu size hem rehber hizmeti hem de öncelikler sağlayabiliyor.