Ballıkayalar

Ballı kayalar kendine has tabiatı ile İstanbul'a çok yakın bir tabiat parkı. Parkın giriş kısmında bir de mesire alanı bulunuyor, piknik masalarında isterseniz kendiniz piknik yapabileceğiniz gib, mevcut tesisin nimetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Oluşum itibariyle bir kanyon olan Ballıkayalar özellikle bahar ve yaz aylarında oldukça keyif verebilecek bir yer. Yanınıza bolca su aldığınız takdirde hiç sorun yok. Zira vadi giriş ve çıkışı aynı noktadan.
Yürüyüş için dere parkurunu kullanabileceğiniz gibi yamaçlardan çok daha zor parkurlar da izlenebiliyor. Özellikle dağcılık ve kaya tırmanışı eğitimleri için sıkça kullanılan bir yer. Kısacası ister yürüyüş yapın, ister tırmanın.

Unutmamanız gereken bir husus ise ıslanma ihtimalinizin yüksek oluşu. Zaten sıcak bir mevsimde giderseniz ıslanmayı kendiniz de isteyeceksiniz :) kanyonda ufak çapta şelaleler de mevcut.

Doğa çeşitliliği ise son derece fazla; yengeçler, kurbağalar, su yılanları (korkmaya gerek yok zehirsiz) örümcek ve böcekler, endemik bitkiler, çiçekli ve çiçeksiz çok sayıda bitkiler, balıklar...
ve daha pek çokları.
Fotoğraf makinenizi unutursanız üzülürsünüz.

Ulaşım için: