Kıyıköy

Efendim bu hafta sonu eşimle birlikte bir kaçamak yapalım istedik ve kendimizi İğneada planı yaparken Kıyıköy yolculuğunda bulduk :)
Kıyıköy, Kırklareli'ne bağlı küçük bir balıkçı köyü köyün temel geçim kaynağı da balıkçılık haliyle...
Şirin, kendi halinde bir köy, şehrin kalabalığından ve tantanasından uzakta, sakince (gerçekten sakince) kafa dinlenebilecek bir yer burası.
Balıkçılık dedik ya, günlük balık yeme fırsatı bulacağınız bir çok restoran var ama ben fener restoranı öneririm muazzam manzarası var terasta. Bölgede en çok yakalanan palamutun da lezzetlisini yiyebilirsiniz.
Konaklama konusunda ise fazla seçenek yok birkaç pansiyon (köy pansiyonu olacağını unutup beklentinizi yükseltmeyin :)) ve iki çadır alanı. Eğer biraz daha deli takılacağım derseniz bunların hiçbirine takılmadan bizim gibi ıssız bir plaja tek başınıza çadır kurabilirsiniz. :)
Denizi güzel ve az dalgalı, yosun ise yok denecek kadar. Hafif tuzlu bir Karadeniz suyu... Kumsalların ise tamamı kumluk, duşunuz ise yanı başınızdan akan ve denize dökülen dereler.

Duş ve tuvalet konusu sizin için sıkıntı ise restoranları ve çeşmeleri iyi değerlendirmenizi öneririm :)

Ulaşıma gelince İstanbul'dan Edirne otoyolunda gidip Hadımköy gişelerden çıktıktan sonra Çerkezköy çıkışından otobandan ayrılın. Daha sonra Saray yönünü takip edin kasaba içlerinde Kıyı köy tabelaları size yardımcı olacaktır.

Tekrar belirteyim, kamp malzemeleriniz varsa kafa dinleyebileceğiniz en iyi kısa tatillerden birini yapabilirsiniz.