KALKAN'DA BİR SOLUK

Temmuz 2009

Kalkan Türkiye’nin en güney sahil kasabalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Tanınmışlığına ters olarak, fazla değişip bozulmadığından söz etmek mümkün.

Halihazırda oldukça fazla yabancı turist çekmekle birlikte,

büyük kısmı İngiliz turistlerden oluşuyor. Dolayısıyla beldedeki herşey bu doğrultuda şekilleniyor. Kendinizi bir İngiliz limanında hissetmeniz mümkün J

Kalkan’ı tanıtmak gerekirse;

Daracık ve eğimli sokaklar, geleneksel mimari ve begonviller size hoş bir atmosfer sunacak.

Son derece sıcak havasına rağmen boğucu olmadığını söylemek mümkün.

Eski bir korsan limanı olan bu koyun denizi ise küçük çakıllardan oluşan, hızlı derinleşen ve temiz bir deniz. Ancak büyük bir plajı olduğu söylenemez.


Çok sayıda pansiyon, butik otel ve otelden oluşan zengin konaklama seçenekleri sunan bir sahil kasabası Kalkan. Gerek gündüz saatlerinde, gerekse gece çok çeşitli eğlence seçenekleri sunan cafe, bar ve diskolar bulunuyor.

Ayrıca kalkanın marinasından günü birlik tekne

türlerine de katılmanız mümkün.

Diğer bir tarafta ise Kalkan’ın sırtını yasladığı yaylalar bulunuyor. Eğer biraz serinlemek, doğa ve sessizlikle baş başa kalmak ve lezzetli alabalıklar yemek istiyorsanız İslamlar yaylasına çıkmanızı tavsiye ederiz.

Kalkan’ın en büyük dezavantajı yabancı turistin fazlalığı nedeniyle oldukça yüksek fiyatlı yemek ve eğlence mekanları bulunması.

Size konaklama ve yemek için tavsiyelerimiz ise şunlar:

http://hotelozkalkan.com : Güler yüzlü, temiz ve uygun fiyatlı bir pansiyon.

Alibaba restaurant: Çok lezzetli ve uygun fiyatlı ev yemekleri yapan bir Türk mutfağı restoranı

Mahmut’s Restaurant: İslamlar yaylasında alabalık restoranı