Kefken

Bu bayram Ankara'ya eş dost ziyaretine gittik. Dönerken de İstanbul'un çilesi bitmez o nedenle küçük bir kaçamakla dönelim dedik. Ve yine çıktık yoldan :):)
Dönüş tarihimizi ve rotamızı yeniledik. Cuma günü dönüşe başladık ve rotamızı da İzmit Kandıra'ya bağlı olan Kefken'e çevirdik. Kefken İstanbul'a yakın bir diğer köy denizi.
Daha önce de gittiğimiz (6 yıl kadar olmuş) köyde değişen pek birşey yok köy aynı köy, insanlar aynı kaba saba insanlar sadece artık biraz daha kalabalık.
Yine de bizim gibi kaçamak sevenler için bir seçenek. Hem benim can kızım da ona uygun bir plajda ve denizde keyifle vakit geçirebildi. Deniz korkusunu ise tamamen üstünden attı.

Patlayana kadar doldurduğumuz bagajlarımızla çıktığımız yola bir de Kefken'i ekleyerek pek de güzel birşey yapmışız.
Gündüz yüzdüğümüz plajda,

gece de gizlice :) çadırımızı kurduk. Maalesef ki Ümit Besen tarzı canlı müziğimizle gece yarılarına kadar boğuştuktan sonra bir de uyuz ama susmak bilmeyen köpeklerin ziyaretine uğrayıp, sabah ezanı ile ayaklandık. :)
Neticede bir maceraydı ve maceraya uygun anılar oluşuyordu.

İşin esas güzel tarafı ise daha önce hiç takip etmediğim bir rotayı izlemekti.
Bu rota Kefken, Kerpe, Ağva, Şile rotasını takip ederek İstanbula geliyordu (ki bu da ne bayram trafiği ne gişelerin kalabalığı demekti :)) Ve muhteşem ormanlık ve kıvrımlı yollarıyla keyif veren bir yoldu.
İşte size rota...

View Directions to Kefken in a larger map