Sevdalinka - Ayşe Kulin

Her ne kadar "Köprü" kadar keyifle ve etkisi altında kalarak okumamış olsam da yazarın ustalığını kabul etmek lazım. Oldukça başarılı bir kurgu ile ele aldığı Bosna soykırımını tabiri yerindeyse araştırmacı bir gazetecinin ustalığı ve bir beyaz dişi yazarının duygusallığı ile birleştirmiş.
Okunması gerekir.
sevdalinka
Bilgi için: http://www.dr.com.tr/Kitap/Sevdalinka/Ayse-Kulin/Edebiyat/Roman/Turkiye-Roman/urunno=0000000187136

Contre-enquête

Başarılı bir polisiye gerilim filmi. Fransız filmi olmasına karşın :)
Polis bir babanın kızının kaçırılıp tecavüz edildikten sonra öldürülmesini konu alıyor. Parçalanan hayatlar, adalet peşinde koşan baba...
Ama neticede beklenmedik bir sonla bitirilerek oldukça etkileyici bir hale getirilmiş.

Second Front

İkinci dünya savaşı sırasında bir bilim adamını koruma, kaçırma hikayesini konu alan filmde oyunculuklar ev senaryo başarılı. Ama temponun yavaş kaldığı söylenebilir...

Uludağ

Bursa'ya gidip de görülmeden gelinmeyecek bir yer...
Bursa'ya gitmek çok sorun değil çok çeşitli alternatifler var ancak en kolay ve ekonomik olanı bir otobüs firmasına binmeniz. Bursa'ya gittikten sonra Uludağ'a çıkmak için ise en iyi ve keyifli seçenek Teleferik. Ancak önceden telefon edin bazen çalışmayabiliyor. Haftanın her günü belli saatlerde kalkan bir teleferik hattı söz konusu, yolcu yoğunluğu varsa saati beklenmeden de sürekli kaldırılıyor. Öncelikle 2500 m kadar bir yol giderek 1500 gibi bir rakımda ilk teleferik durağına çıkıyorsunuz. Burası Kadıyayla.
Bu noktada bir teleferik değiştirip bir o kadar daha yol gidiyorsunuz. Geldiğiniz nokta Sarıalan Sonunda vardığınız yer de Bursa merkez ile 8-10 derecelik bir sıcaklık farkına ulaşıyorsunuz. Sıcak yaz günlerinde bir muhteşem.

Sarıalan çadır konaklaması, mesire yeri ve yürüyüş için gelinen nokta buradan oteller bölgesine ve zirveye gitmek için dolmuşlara binmeniz gerekiyor.

Bilgi için:

Suskunlar

Bence kimin eli kimin cebinde, kim kiminle birlikte, o Türk Edebiyatı klasiğini nasıl katledelim, bu tarihi karakteri nasıl madara edelim döneminde olan bir Türk dizisi furyası içinde kesinlikle ayrılan bir dizi. Çok kaliteli oyunculuk yok, başarılı bir senaryo değil, başarılı bir uyarlama da denemez ama en azından izlerken baymıyor.
Tavsiye olunur.

Alcatraz

Yeni eğlencem...
Diziler bittikçe yenilerine başlıyorum. Sağolsunlar bu yabancılar da boş durmaksızın birbirinden iyi diziler çeviriyorlar... :)
Tavsiye olunur.

Here After

Konu itibariyle bildik bir film. Ölümden sonrası ile ilgili yakınlaşmalar ve ölümden sonra hayat, ölülerle iletişim kurma... Ayrıca gereksiz yere uzatılmış bir senaryo. En iyi tarafı ise üç farklı ülkede gelişen birbirinden bağımsız olayların kenetlenmesi.
Yine de izlenebilir bir film.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1212419/


What Happens in Vegas

Tam bir izlencelik... Keyifli bir film. Senaryo ve oyunculuklar iyi.
Bir cuma akşamı arkadaşlarla birlikte iyi gider...
Tavsiye olunur.

Ballıkayalar

Ballı kayalar kendine has tabiatı ile İstanbul'a çok yakın bir tabiat parkı. Parkın giriş kısmında bir de mesire alanı bulunuyor, piknik masalarında isterseniz kendiniz piknik yapabileceğiniz gib, mevcut tesisin nimetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Oluşum itibariyle bir kanyon olan Ballıkayalar özellikle bahar ve yaz aylarında oldukça keyif verebilecek bir yer. Yanınıza bolca su aldığınız takdirde hiç sorun yok. Zira vadi giriş ve çıkışı aynı noktadan.
Yürüyüş için dere parkurunu kullanabileceğiniz gibi yamaçlardan çok daha zor parkurlar da izlenebiliyor. Özellikle dağcılık ve kaya tırmanışı eğitimleri için sıkça kullanılan bir yer. Kısacası ister yürüyüş yapın, ister tırmanın.

Unutmamanız gereken bir husus ise ıslanma ihtimalinizin yüksek oluşu. Zaten sıcak bir mevsimde giderseniz ıslanmayı kendiniz de isteyeceksiniz :) kanyonda ufak çapta şelaleler de mevcut.

Doğa çeşitliliği ise son derece fazla; yengeçler, kurbağalar, su yılanları (korkmaya gerek yok zehirsiz) örümcek ve böcekler, endemik bitkiler, çiçekli ve çiçeksiz çok sayıda bitkiler, balıklar...
ve daha pek çokları.
Fotoğraf makinenizi unutursanız üzülürsünüz.

Ulaşım için:

King's Speech

Oscarı da haketmiş, 8,2 IMDB puanını da. Oyunculuk tek kelimeyle muhteşem.
Senaryo da bir o kadar.

Chole

Oldukça başarılı bir film. Ama esas olarak filmi kurtaran oyunculuklar. Senaryo olarak biraz daha gerilimi yükseltilebilirmiş...

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1352824/

Seven Pounds

Gerçekten çok az sayıda film, izlerken bu ne yahu dediğiniz ama bittiği zaman attan düşmüşe döndüğünüz türdedir. Filmi izlerken tabiri yerinde ise eee nereye gidecek şimdi bu film? diye düşünmekten alıkoyamıyorsunuz. Herşey bölük pöçük geliyor. Ancak sabreder ve olanları anlamak için çaba gösterirseniz filmin son 15 dakikası tam bir sürpriz oluyor. Filmin sonunda tüm taşlar yerine oturuyor ve gerçekten attan düşmüşe dönüyorsunuz. Bir anda herşey berraklaşıyor.
Filmin herşeyi sonunda netleştiği için en ufak bir ipucu vermek doğru olmaz.
Beni dinleyin bırakın kendinizi, tadını çıkarın.

The Great Masters - Leonardo, Raphael ve Michelangelo


Rönesans’ın bilim ve sanatta nasıl izler bıraktıklarını anlatan The Great Masters Sergisi Türk sanatseverlerle ilk kez buluşuyor.

16. yüzyıl İtalya’sının 3 büyük ustası, Leonardo, Raphael ve Michelangelo’nun eserleri İstanbul’da Tophane-i Amire’de sergileniyor.

Gerçekten görülmesi gereken bir sergi. Evrensel deha Leonardo'yu anlamaya çalışmak bile başlı başına zihinsel bir şölen...

The Great Masters | İstanbul


Ayrıntılı bilgi için: http://www.thegreatmasters-ist.com/Default.aspx

Atomised

"Temel parçacıklar" adıyla Türkçeleştirilen film tam bir can sıkıntısı. Neden mi? etrafınızda birkaç insan düşünün hatta biri de siz olun,sonra alelade bir zaman dilimi alın, alelade bir kaç mekan belirleyin, bu insanların başından geçen alelade olayları anlatın alın size bu film. Ve işte yine bu yüzden ilginç de bir film. bu kadar sıradanlığı nasıl bir ortak senaryoya oturtabilirsiniz. Hayatınızın temel parçaları neler? Akrabalık, sevmek, yaşam amacı, kim olduğunuz, cinsiyetiniz, işiniz... Siz kimsiniz????

The Switch

The Switch son derece keyifli bir komedi. Muzip komedi olarak niteleyebileceğim bir film. IMDB de çok yüksek bir puan almamış. Nedenini anlayamadım bence onlarcasından çok daha keyifli.
Jennifer Aniston yine çok tatlı bir oyunculuk sergilemiş ayrıca.
Bence Keyifli bir zamanınız da ya da keyiflenmek için izlenebilecek bir izlencelik :)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0889573/

Ice Age 4: Continental Drift

Ailecek bir başka sinema deneyimi... :)
Her ne kadar buz devri filmlerinin bence en sıradanı olsa da kesinlikle animasyon dünyası karakter yaratmakta artık gerçek filmlerle yarışır hale gelmiş durumda...