Turkuazoo

İstanbul Forumda yer alan Tukuazoo özellikle çocukların deniz canlılığı hakkında fikir edinmesi için biçilmiş kaftan (aslında büyüklerinde edinmesi lazım ya neyse)
 
Millet olarak sudan anladığımız ya kesintisi ya da şambrelle denize girmek olduğundan bu tip parkları yararlı buluyorum. Yine de bir tarafım onların esaretinden mutsuzluk duyuyor.
Sorguluyorum; acaba esaret olmaksızın çocuklarımıza çeşitliliği somut olara farkettirmenin yolları yok mu? Kendi asıma buna çaba harcadığımı söyleyebilirim.
Burası için söyleyebileceğim içime su serpen şeyler de var. Mesela biz orada iken rehabilitasyonda olan iki karettta kaplumbağası artık doğada, Kaplumbağalardan birine motor pervanesi çarpmış diğer ise insan canavarların saldırısınauğramıştı ve burada özel havuzlarda tedavi ediliyordu. Bu da birşey.

Vatoslar ise son derece ilginçti. Hayvanlar hakkında bilgili olduğumu sanırdım. Ama Vatosların sanki kedi gibi akıllı ve ilgili balıklar olduğunu burada farkettim. Onlara dokunmak ilginç bir deneyim.






Umarım bir gün bu güzellikleri kaybetme korkusu olmadan, doğal ortamlarında tüm canlılık ve karakteristikleri ile yaşatabileceğimiz ve izleyebileceğimiz günler gelir.