Eski Foça

Gözbebeğim, canımın içi, huzurlu yer Foça.
Ne kadar gidersem gideyim doyamadığım, doyamadan ayrılmak zorunda kaldığım yer.
Bu yaz tatilinde arabayla yaptığımız uzun yolculuğun konak noktalarından biriydi Eski Foça.

Yine gülümseyerek karşıladı bizi ve yine 3 gün konaklayıp doyamadan ayrıldım ondan.


Konaklamak için pek çok butik otel bulabileceğiniz Foça'da her daim Villa Dedem Otel öndedir. Ama ara sokaklarda da pek çok güzel seçenek bulabilirsiniz. Ancak Küçük Deniz Pansiyon çok da iyi bir seçenek değil bilginiz olsun.
Akşam dolaşmalarınız sırasında Meşhur Girit Sakız Dondurması (Nazmi Usta) yemeyi ihmal etmemek gerekiyor. Sadece bu dondurmacıda bulabileceğiniz ve içindekilerin ne olduğu sır gibi saklanan özel dondurmaları var. Özellikle Bluesky denemeye değer.
Foça, Muğla ve Köyceğizden sonra belki de tekne turu yapılabilecek en iyi yerlerden birisidir. Üstelik diğer bölgelere göre tekne turlarının sahipleri çok daha insan canlısıdır ve dolandırıcı değildir. 10 kişilik tekneye bineceğinizi zannedip 200 kişi ile yola çıkmazsınız. Balık yiyeceğinizi zannedip tavuğa talim etmezsiniz. Bu konuda benim favorim maymitur. http://www.maymitur.com/tr/myme1_balik.html



Denize girdiğiniz noktalarda bıdıklara dikkat etmekte fayda var. Çünkü kayalık ve bu yüzden çok temiz olan denizi, doğal olarak bol deniz kestanesi barındırıyor.
Foça merkezinde denize girmek için çok fazla bir seçenek yok, ufak bir halk plajında belki sıcaklığınızı atabilirsiniz. Fakat gerçekten denize girecekseniz; ya haneden plajına günü birlik gideceksiniz ya tekne turuna çıkacaksınız. Belki de işin güzelliği burada.

Fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere gidince bırakmaz sizi Foça. Hep bir yanınız orada kalır. bir seferinde gün batımında, bir seferinde akşam balıkçısında, bir seferinde tekne turunda... ama mutlaka aklınız kalarak.