Perlmutter Ailesi

Panait İstrati'nin Varlık yayınlarından çıkan kitabı, Yaşar Nabi Nayır tarafından çevrilmiş.
Dünyanın dört bir tarafına dağılan bir ailenin herbir çocuğunun aile ve dünya ile ilgili farklı yaşantılarını konu alıyor. Kimisi alkolik bir gönlü zengin, kimisi aristokrasinin tavanına vurmuş...
İnsan okurken doğal olarak kendi ailesini daha doğrusu aile olgusunu sorguluyor.
İnandığım birşey var. Her aile başlangıçta sıcak, küçük, samimi ve sevecendir. Aile bireyleri büyüdükçe, evrildikçe, yetişkinleştikçe ve kendi ailelerini kurmaya başladıkça bambaşka denizlere yelken açmaya farklılaşmaya, uzaklaşmaya başlarlar. Ben buna ailenin çözülmesi diyorum ve sanırım kaçınılmaz bir durum.



Daha fazla bilgi için:
Panait Istrati, Yesue Yehuda adlı bir Musevi yazarın yardımıyla kaleme aldığı bu romanda, Romanyalı bir Yahudi ailesinin Köstence'de başlayıp Mısır'da sona eren yaşam dramını anlatır. Dört oğluyla bir kızından hiçbirisi kendisine yâr olmayan ve dünyanın dört bucağına dağılan evlâtlarının ardından mahzun kalan Avrum'un macerası ile bu yaban illere düşen oğul ve kızların birbirinden hüzünlü öyküleri sizi bir yandan duygulandıracak, bir yandan da Akdeniz'in o eşsiz ikliminde Istrati'nin yanında tadına doyulmaz yolculuklara sürükleyecek.
http://www.idefix.com/kitap/perlmutter-ailesi-panait-istrati/tanim.asp?sid=JDYLKNBM8P7RRVF0E4VE