Skyfall

Şarkısı filminden güzel, Adele sağolsun :)
Bond filmlerinin sonuncusu Skyfall. Sean Connery'den sonra her çevrilen Bond filminde biraz daha niteliğinden kaybediyormuş hissi uyandıran bir diğer yapım. Son Bond yine de filme karizma katmayı başarabilmiş.
Filmin en önemli özelliği ise şu İstanbul sahneleri. Hani mısır çarşısı kapalı çarşı civarlarında çekilen sahneler. Türkiye yine tam bir Ortadoğu ülkesi olarak sunuluyor. (Hoş artık ben de emin değilim)

Adele: http://www.youtube.com/watch?v=7HKoqNJtMTQ
Fragman: http://www.youtube.com/watch?v=6kw1UVovByw
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1074638/

Assos-Behramkale

Çanakkale'ye bağlı küçük bir sahil kasabası.  Daha da doğrusu antik bir liman kasabası Assos.
Denizinin temizliği, soğukluğu harika, problem ise bu denizin tabiri yerindeyse parsellenmiş olması. Öyle ki her otelin bir deniz üstü çıkma platformu var. Eeee malum denize girilebilecek sayılı noktada, sayılı otel veya pansiyonun sayılı şezlonguyla dolu. Yersen. :)
Netekim yiyorsun ;) çünkü girdiğim en güzel denizler arasında yer alıyor. Assos ile ilgili bir diğer sıkıntı da yemek. Gerçekten çok dar bir alanda yerleşimi olan Assos'ta büyük oteller ve restoranlar neredeyse her yeri kapatmış durumda. Onlarda yemek yemek için tabiri yerindeyse İstanbul trafiğinde eve gitmek gibi. Anında dolan masalar, dakikalar içinde tükenen meze çeşitleri vs. vs.
Yine de bizim gibi ara sokaklarda gezmeyi tercih ederseniz, dalından koruk yeme, harika ev zeytinyağlıları ile karşılaşma imkanı her zaman var. Ama fast food aramayın! Onun yerine ile defa burada karşılaştığım uçandaire şeklinde krepler arasında sunulan güzel dondurmaları deneyebilirsiniz.
Her durumda Assos 3-5 günden uzun tatiller için iyi bir seçenek değil. Rotanıza yerleştirebileceğiniz, kısa bir konaklama ve keyifli 1-2 akşam yemeği ile hoşça vakit geçireceğiniz, havası denizi güzel bir yer.
Assos'a gelip de Behramkale'ye çıkmamak gafletinde bulunmayın. Bu güzel manzarayı kaçırırsınız yoksa.
Behramkale içindeki köy çarşısında da ufak bir tur atmanızı ve kır kahvesinde çayınızı içmenizi de tavsiye ederim.

Kadınlar, Filler ve Saireler

İzlediğim kaliteli yapımlardan birisi,
aynı apartmanda yaşan birbirinden renkli 3 kadının nevrotik ruh hallerinin bir kolajı.
ilk başladığında ciddi tereddütler uyandıran oyun, ilerledikçe kendini usta oyunculuklarla keyfe bırakıyor.
İzlenmesinde fayda var.
Kadınlar Filler ve Saireler
Bilgi için: http://www.tiyatro3.com/index.php

Kelebeğin Rüyası

Kaliteli bir film olmuş.
Öncelikle klasik bir Türk filmi senaryosu olduğundan hareket emekte fayda var. Ama Klasik bir senaryo olmasına karşın, özgün bir anlatımı ve kurgusu olduğu kesin.
Usta işi bir yönetmenli ve usta işi bir görüntü yönetmenliği olması da cabası.
Ama bence filme en çok ruh katan ve onun farklı noktalara taşınmasında en önemli katkı müziklerinde. Kendinizi gerçekten bir kelebeğin rüyasında hissettiriyor insan.
İzleyin, izlettin.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2608224/
Fragman: http://www.beyazperde.com/filmler/film-213533/fragman-19534385/

Eski Foça

Gözbebeğim, canımın içi, huzurlu yer Foça.
Ne kadar gidersem gideyim doyamadığım, doyamadan ayrılmak zorunda kaldığım yer.
Bu yaz tatilinde arabayla yaptığımız uzun yolculuğun konak noktalarından biriydi Eski Foça.

Yine gülümseyerek karşıladı bizi ve yine 3 gün konaklayıp doyamadan ayrıldım ondan.


Konaklamak için pek çok butik otel bulabileceğiniz Foça'da her daim Villa Dedem Otel öndedir. Ama ara sokaklarda da pek çok güzel seçenek bulabilirsiniz. Ancak Küçük Deniz Pansiyon çok da iyi bir seçenek değil bilginiz olsun.
Akşam dolaşmalarınız sırasında Meşhur Girit Sakız Dondurması (Nazmi Usta) yemeyi ihmal etmemek gerekiyor. Sadece bu dondurmacıda bulabileceğiniz ve içindekilerin ne olduğu sır gibi saklanan özel dondurmaları var. Özellikle Bluesky denemeye değer.
Foça, Muğla ve Köyceğizden sonra belki de tekne turu yapılabilecek en iyi yerlerden birisidir. Üstelik diğer bölgelere göre tekne turlarının sahipleri çok daha insan canlısıdır ve dolandırıcı değildir. 10 kişilik tekneye bineceğinizi zannedip 200 kişi ile yola çıkmazsınız. Balık yiyeceğinizi zannedip tavuğa talim etmezsiniz. Bu konuda benim favorim maymitur. http://www.maymitur.com/tr/myme1_balik.html



Denize girdiğiniz noktalarda bıdıklara dikkat etmekte fayda var. Çünkü kayalık ve bu yüzden çok temiz olan denizi, doğal olarak bol deniz kestanesi barındırıyor.
Foça merkezinde denize girmek için çok fazla bir seçenek yok, ufak bir halk plajında belki sıcaklığınızı atabilirsiniz. Fakat gerçekten denize girecekseniz; ya haneden plajına günü birlik gideceksiniz ya tekne turuna çıkacaksınız. Belki de işin güzelliği burada.

Fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere gidince bırakmaz sizi Foça. Hep bir yanınız orada kalır. bir seferinde gün batımında, bir seferinde akşam balıkçısında, bir seferinde tekne turunda... ama mutlaka aklınız kalarak.

The Host

Gerçekten ilginç bir film.
Uzaylı işgaline ve direnişe farklı bir bakış.
Dışarıdan bakıldığında sıradan bir uzaylı işgali filmi gibi duran yapımda, işgal, direniş, sahip olma, hayatta kalma, kim kimin dostu gibi kavramları sorguluyorsunuz.
Filmde uygar ve duyarlı bir uzaylı ırkı dünyayı işgal ediyor, işgal savaş şeklinde değil ele geçirme şeklinde, dünya üzerindeki insanların beyinlerine yerleşen uzaylılar onları kontrol ediyor. Dünya çok daha uygar, temiz ve yaşanılası bir yer haline geliyor ama bir farkla bazı insanlar bu işgalden kurtulup kendilerinden olanı ve kendilerine ait olanı geri almaya çalışıyor.
İzleyin sevebilirsiniz.
Eğer severseniz District 9 filmini de öneririm.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1517260/
Fragman: http://www.sinemalar.com/film/56777/the-host


Taş

Geçtiğimiz ay başında izleyip ancak yazmaya fırsat bulduğum bir oyun.
Açıkçası tiyatronun bulunduğu yer giderken insanı zorluyordu. Ama mekanın içi insanı farklı bir dünyaya sokmayı başarıyor.
Oyuna gelince Göbeklitepe arkeolojik kazı alanında geçen hikayede, bürokrasi, dram, terör ne ararsan var. Sanılmasın ki ortaya karışık yapılmış. Herşeyi yerli yerinde ve kıvamında bir oyundu izlediğim tümüne başarılı buldum. Oyuncularını tebrik ederim.
Taş
Bilgi için: http://www.istanbul.net.tr/Etkinlik/tiyatro/tas/47757/14

Smurfs 2

Çocukluğumuzun Şirinleri, büyüdü adam oldu da artık sinemalarda animasyon olarak oynuyor.
Sinemada gösterime girdiği zaman kızımla ve yeğenimle izlemeye gittim.
Çok da keyif aldım. İlkini de severek izlemiştim ama bu daha iyi diyebilirim.
Dünyamıza sıkışıp kalmış olan Gargamel'in New York'taki kötü planlarını ailenizle severek izleyebilirsiniz.
Gerçekten şiddeti yumuşatılmış, çocuğunuz uygun bir animasyon arıyorsanız. Şirinler tam ona göre.
Gülmekten bayılıyorlar.

Not: Fragmanları artık Youtube üzerinden veremiyoruz malum uzun adam :(

Fragman: http://www.sinemalar.com/film/187646/sirinler-2
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2017020/

John Carter

Mars konulu bir film. Dune benzeri olmakla birlikte Conan'ın mars versiyonu denebilir :)
İğrenç yaratıklara felan çok az sayıda rastlayacağınız filmin konusu, dünya ile mars arasındaki boyutlar arası kapıdan geçen eski batılı bir kanun kaçağının macerası.
Kendini izletmiyor diyemem ama çok daha iyi filmler var.

Fragman: http://www.disney.co.uk/john-carter/
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0401729/